Reikės:
1 litras voveraičių
2-3 vištienos krūtinėlės
1 svogūnas
8-10 bulvės(-ių)
300g fermentinio sūrio
200g grietinės
sviesto voveraičių kepimui
skiltelės česnako
šviežių krapų, petražolių
žiupsnelis kmynų
druskos, mgstamų prieskonių pagal skonį
Supjaustyti kubeliais vištieną ir apkepti su prieskoniais ir kmynais. Išvirti bulves vandenyje. Svieste apkepti voveraites ir sudėti apkeptą vištieną, smulkiai pjaustyta svogūną ir česnaką su petražlėmis. Dar truputį apkepti, supilti grietinę ir pagal skonį druskos. Sumažinus ugnį truputį patroškinti. Padažo turi būti daug, jei jo trūksta galima įpilti sultinio. Viską išmaišyti. Stmbiai sutarkuoti sūrį. Į formą dėti pjaustytas išvirtas bulves, voveraičių ir vištienos masę, sūrį, ir taip padaryti tiek sluoksnių kiek išeina(man išėjo 2)
Kepti 20-30min, orkaitėje iki 200C temperatūros.
Skanaus!
2-3 vištienos krūtinėlės
1 svogūnas
8-10 bulvės(-ių)
300g fermentinio sūrio
200g grietinės
sviesto voveraičių kepimui
skiltelės česnako
šviežių krapų, petražolių
žiupsnelis kmynų
druskos, mgstamų prieskonių pagal skonį
Supjaustyti kubeliais vištieną ir apkepti su prieskoniais ir kmynais. Išvirti bulves vandenyje. Svieste apkepti voveraites ir sudėti apkeptą vištieną, smulkiai pjaustyta svogūną ir česnaką su petražlėmis. Dar truputį apkepti, supilti grietinę ir pagal skonį druskos. Sumažinus ugnį truputį patroškinti. Padažo turi būti daug, jei jo trūksta galima įpilti sultinio. Viską išmaišyti. Stmbiai sutarkuoti sūrį. Į formą dėti pjaustytas išvirtas bulves, voveraičių ir vištienos masę, sūrį, ir taip padaryti tiek sluoksnių kiek išeina(man išėjo 2)
Kepti 20-30min, orkaitėje iki 200C temperatūros.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą