2011 m. birželio 4 d., šeštadienis

Kefyriniai keksiukai

Pasak istorijos, keksiukus pradėta kepti dar dešimtajame mūsų eros amžiuje. Išradingų anglų konditerių dėka šių kepinių skonis šiandien žinomas daugeliui.


Šiek tiek apie keksiukus:
  • keksiukai būna puresni, jei pusė recepte nurodyto kiekio miltų pakeičima krakmolu ar kukurūzų miltais;
  • keksiukų tešlą geriau išmaišyti mediniu šaukštu, nei elektriniu plaktuvu, nes šiuo įrankiu ji per daug išpurenama;
  • tešlai išpurenti vietoj kepimo miltelių galite naudoti geriamąją sodą. Ją į tešlą dėkite nugesintą citrinų sultimis.
Reikės:
1 stiklinė manų
1,5 stiklinės kefyro
3 kiaušiniai
1 stiklinė rudojo cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinė miltų
 žiupsnelis druskos
100g sviesto
mėgstami priedai( į keksiukų vidų dėjau susmulkintus dziovintus ananasus ir papajas, papuošimui - šokoladiniai torto papuošimai, ir migdolų drožlės)


Stiklinę manų sumaišome su pusantros stiklinės kefyro. Atskirame dubenyje iki purumo išsukame tris kiaušinius su stikline rudojo cukraus, ir sudedame į kefyro ir manų mišinį. Po truputį suberiame su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnelį druskos, į manų ir kefyro mišinį.  Gerai viską išsukame. Galiausiai įmaišome lydytą sviestą. Tešlą paskaniname mėgstamais priedais ir dukrėskite į specialias formeles. Kepame 180C kar temperatūroje apie 30min.


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą