2011 m. birželio 4 d., šeštadienis

Sveikuolių sausainiai

Reikės:


100g sviesto
1 kiaušinis
250g avižinių dribsnių
2 šaukštai medaus
1 šaukštas grietinės
pusė stiklinės miltų
po pusę saujelės:
džiovintų spanguolių
lukštentų saulegražų
sezamų
lazdymo riešutų


(galima variacija ir su linų sėmenimis, moliūgų sėklomis)


Sviestą ištirpinti ir išsukti su avižiniais dribsniais bei skystu medumi. Kiaušinį iki vientisos masės išplakti su grietinę. Miltus persijoti per sietelį, įmaišyti į kiaušinio ir grietinės plakinį. Sukrėsti dribsnių ir sviesto mišinį į grietinės ir viską gerai išmaišyti. Spanguoles užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms, kad išbrinktų. Tada nupilti vandenį ir nusausinti uogas. Į masę suberti visas sėklas, viską gerai išmaišyti, rankomis formuoti nedidelius sausainukus. Juos dėti į riebalasi išteptą skardą ir kepti 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.


Skanaus!


Mano pastebėjimai: Rankomis formuoti man neišėjo galbūt todėl, kad aš dėjau daugiau sėklų, kad būtų skaniau, tai ėmiau šaukštą ir formavau, bet vėlgi patarimas įdėjus į kepimo skardą truputį suploti, nes kaikur viduj nebūna trašku, kaip turėtu būti 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą