2011 m. birželio 4 d., šeštadienis

Čičinskai

Reikės:

200 gr varškės
300 gr kefyro
1 kiaušinis
apie 0,5 kg miltų
1 arb. šaukštelis sodos
apie 12 "mažylių" dešrelių
Prieskoniai pagal skonį

Kefyrą sumaišome su soda, įmušame kiaušinį, varškę bei didžiąją dalį miltų ir suminkome tešlą. Jei reikia įdedame dar miltų. Tešla turėtų nelipti prie rankų ir tinkama kočiojimui. Paruoštą tešlą iškočiojame maždaug iki 2mm ir supjaustome 2-3 cm pločio juostelėmis.

Dešreles perpjauname perpus. Taip paruoštas dešreles vyniojame į tešlą gerai užspausdami kad neišsivyniotų.

Verdame įkaitintintuose riebaluose kol gaminys įgauna šviesiai rudą atspalvį. Tinka valgyti su pomidorų padažu, arba grietine, šiltus ir šaltus.

Skanaus!


Receptas rastas: http://www.vyrasvirtuvej.projektas.lt/cicinskai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą