Tešlai:
2 a.š. sausų mielių
žiupsnelio cukraus
žiupsnio druskos1/2 puodelio šilto vandens
apie 1 3/4 puodelio miltų
1/4 puodelio (4 šaukštų) alyvų aliejaus
Įdarui:
3 v.š. alyvų aliejaus
6 v.š. pomidorų padažo
500g grybų
500g grybų
130 g šviežio mozzarella sūrio
paprasto fermentinio sūrio gabalo
200 g maltos mėsos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
picos prieskonių
Sumaišykite šakute pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles ir vandenį. Palikite 10 min. Tada supilkite aliejų, sudėkite likusius miltus (dėkite po truputį, reguliuokite tešlos kietumą/minkštumą), kai tešla nebelips prie rankų – miltų galite nebedėti. Išminkykite tešlą labai gerai (minkykite kokias 8-10 minučių). Padalinkite į tris dalis ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Kildinkite bent 45 minutes.
Maltą mėsą apkepkite keptuvėje be riebalų ir jokių kitų priedų (taip, net be druskos). Kai tešla pakils (dvigubai) dar kartą gerai išminkykite (2-3 minutes) ir iškočiokite ploną ploną lakštą, kurį įtieskite į kepimo skardą. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.Padą patepkite šaukštu aliejaus ir dviem šaukštais pomidorų padažo. Užberkite plėšyto mozzarellos sūrio, apkeptos maltos mėsos, užtarkuokite paprasto sūrio, sudėkite supjaustytus grybus. Apibarstykite prieskoniais ir šviežiai maltais pipirais. Pasistenkite nedarinėti orkaitės durelių, iškentėkite iki picos kepimo pabaigos.
Skanaus!
Receptas rastas: http://www.tastyart.lt/2009/10/namine-pica-yra-visiskas-geris/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą