Puikus desertas ir mažiems ir dideliems.
Reikės:
Tešlai
200 g. kvietinių miltų
25 g. kukurūzų miltų
3 v. šaukštų cukraus pudros
180 g. kambario temp. sviesto
3 v. šaukštų 36% grietinės
1/2 plytelės pieniško ar juodojo šokolado
Dekoracijai
šokoladinių sausų dribsnių ausytėms
šokoladinių pagaliukų akytėms
nosytės g. b. iš razinos, dž. spanguolės ar tešlos gabalėlio sumaišyto su kakvos milteliais
Kvietinius miltus sumaišyti su kukuruzų miltais. Sviestą išsukti su grietine bei cukraus pudra iki vientisos masės. Po to palaipsniui sudėti miltų mišinį. Suminkyti tešlą. Tešla gaunasi labai geros konsistencijos, labai gerai minkosi. Šokolado plytelę susmulkinam į nedidelius gabalėlius. Atgnybam nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g.), rankomis suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką. Ir tai kartojame su likusia tešla. Dabar iš tešlos rutuliukų padarome šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosyte pagal fantaziją – aš dariau iš tešlos gabalėlio, į kurį įberiau šiek tiek kakvos, gerai išminkiau ir susukusi nedidelį rutuliuką prilipčiau šuniukui nosytę.
Orkaitę įkaitinti iki 150-160°C temp. sudėti šuniukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti apie 20 min. kol gražiai pagels. Atvėsinti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą