Labai trapūs, skanūs riestainiai :)
Reikės:
375g. miltų
40g. kakavos
175g. cukraus
1 kiaušinis
250g. sviesto
150g šokolado
apibarstymui saulėgrąžų , migdolo drožlių, kokoso drožlių, arba galima naudoti ką tik norit.
Dubenyje persijoti kakavą ir miltus ir padaryti duobutę. Į ją įberti cukrų ir imušti kiaušinį, su dalimi miltų sumaišyti minkštą tešlą .Suberkite tarkuotą ( su burokine tarka) sviestą , apžerkite likusiais miltais ir greitai užminkykite tešlą. Iš tešlos susukite pieštuko storio virvelę, supjaustykite maždaug 18 cm. ilgio pagaliukais ir susukite riestainiukus .
Dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 20min. 200c. jau įkaitintoje orkaitėje. Šokoladą ištirpinkite įstatę indą i kitą indą su verdančiu vandeniu ( aš dar įpyliau penkis didelius šaukstus pieno ).
Riestainiukus aptepkite ( as kišau i šokoladą ) šokoladu ir apibarstykite kuo turite.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą