Reikės:
Tešla
0,5 l kefyro ar rūgpienio
1 pokelis varškė
s1 nubrauktas šaukštelis sodos
miltų, druskos.
Faršas(aš naudojau kalakutienos (800g), man jis dabar pats pačiausias ), susmulkinau vieną didelį svogūną, druska, pipirai, petražolės smulkintos, įtarkavau dar mažą morką, ir supyliau ~150g kefyro(kas buvo likę). Ir viską išmaišom.
Varškę pertrinti, išmaišyti su kefyru, kad gautųsi vientisa masė, be gumuliukų. Suberti sodą, druską, išmaišyti. Tada berti miltus, tiek kad tešla neturi būti kieta, turi šiek tiek lipti prie rankų. Kiekio miltų tiksliai nežinau, bet su kočiojimu gavosi apie 1,5kg.
Aš pasidalinau tešlą į keturias dalis, ir jas kočiojau maždaug 3-4mm storio, dėti įdaro, užspausti kraštus ir kepti aliejuje, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą