Nuodėmingos, bet labai skanios :)
Reikės:
Reikės:
Tešlai:
500 ml. pieno
25 gr. šviežių mielių
150 ml. cukraus
800 - 1000 ml. miltų
150 gr. margarino
1 a. š. druskos
Įdarui:
2 v. š. minkšto sviesto
aguonų
medaus
Aptepimui:
500 ml. pieno
25 gr. šviežių mielių
150 ml. cukraus
800 - 1000 ml. miltų
150 gr. margarino
1 a. š. druskos
Įdarui:
2 v. š. minkšto sviesto
aguonų
medaus
Aptepimui:
cukrus kiaušinis
Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu, medum ir apibarstyti aguonomis ar cinamonu.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles ir aptepti kiaušinio plakiniu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą