2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Bandelės su įdaru (aguonų ir cinamono)

Nuodėmingos, bet labai skanios :)

Reikės:
Tešlai:

500 ml. pieno
25 gr. šviežių mielių 
150 ml. cukraus
800 - 1000 ml. miltų
150 gr. margarino 
1 a. š. druskos

Įdarui:

2 v. š. minkšto sviesto
aguonų
medaus

Aptepimui:

cukrus kiaušinis 

Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.

Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu, medum ir apibarstyti aguonomis ar cinamonu.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles  ir aptepti kiaušinio plakiniu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

Skanaus! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą