2012 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

Plaktos gietinėlės keksas

Labai purus, lengvas, tikrai puikus keksas, kuri radau neringos bloge. Viska dariau, kaip parašyta pas .

Reikia:
225 g. kvietinių miltų
2 a. šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
350 g. plakamosios grietinėlės
3 didelių arba 4 mažų kiaušinių
1-2 a. šaukštelio vanilinio cukraus
200 g. cukraus

Kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakite iki švelnių putų, tik neperplakite. Sumaišykite abi mases ir dar kelias minutes paplakite. Miltus persijokite su kepimo miltleiais.
Dalimis suberkite į paruoštą masę, išmaišykite, kad neliktų grūdelių.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą (jei naudosite silikoninę – niekuo netepkite).
Kepkite įkaitintoje iki 180 -190 °C orkaitėje apie 30-35 minutes.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą