Reikės:
Viena didele cukinija
puse pakelio basmati ryžių
druskos, pipirų
2 didelės morkos
svogūnas
aliejaus
2 šaukštai sviesto
1 dviguba vištienos filė
400gr fermentinio sūrio
Cukinijas perpjauti išilgai, ir išskobi, paliekant maždaug centimetro storio sieneles, as kauliukus išmeciau, o visa kita minkštima panaudojau įdarui, jį susmulkindama.
Ryžius išverdam, ir per sietelį perpilti šaltu vandeniu, kad nebūtų lipnūs. Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais. Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus, dėti šaukšta sviesto, suberti morkas ir pakepti, tada sudėti smulkintą svoguną ir kepti kol tiek morkos tiek svogūnas suminkštės, į pabaigą sudėti cukinijų minkštimą, ir kepti kol apskrus daržovės(as kepiau kol suminkštėjo cukinijų minkštimas).
Vištienos filė supjaustyti kuo plonesniais šiaudeliais, taip pat paskrudinti aliejuje su sviestu. tik jas aš sudėjau dar ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Cukinijas dideliame puode apvirti apie 2-4min(priklauso nuo jų dydžio) ištraukus dėti ant popierinio rankšluosčio nusivarvėti riebalams. Dideliame puode sumaišyti daržoves, vištieną ir ryžius, pagal skoną pagardinti drukska ir pipirais. Visa šita mase įdaryti cukinijas.
Kepimo skardą gausiai ištepti sviestu, dėti įdarytas cukinijas ir kepti 20-25min 190C temperatūroje. Kartais vis šakute patikrinant ar cukinojos dar nesuminkštėjo
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą