šviežio kopūsto galvutės
0,5 kg. faršo
1 kiaušinio
2 maišelių ryžių
česnako skiltelės
2 didelės morkos
druskos
pipirų
lauro lapeliai
kvapnieji pipirai
pomidorų padažo
grietinės
Kopūstą nuplaunam ir dedam į didelį puodą, įpilame vandens, užverdame, prieš tai išpjovę kopūstui šerdį kad po to būtų lengviau atskirti lapus. Paverdam kokias 10 minučių, ir vis ištraukiam jau apvirusius lapus, paliekam nuvarvėti. Iš faršo, ryžių, kiaušinio, druskos, pipirų, česnako, rozmarino ir šalavijo susiminkome įdarą. Nuo kopūsto nupjaustom storąją dalį, ir į lapą dedam kelis šaukštelius mėsos įdaro ir užlankstom kopūsto kraštelius.
Į puodą, kuriame troškinsis balandėliai sudedame pjaustytą morką, ant jų sudedam balandėlius, užpilam kokiu litru vandens, imetu lauro lapą, kvapniųjų pipirų ir troškiname apie 30 min.
Įpusėjus troškintis įpilu pomidorų padažo, grietinės ir palieku toliau troškintis.Valgom su bulvių koše, ar bulvėm.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą