2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Pica

Picos pagrindui reikės:

500 g. miltų
1/2 valgomo šaukšto jūros druskos
7 g.sausų mielių
1/2 valgomo šaukšto rudo stambaus cukraus
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
325 ml. šilto vandens


 
Persijoti miltus, juos sumaišyti su druska. Per vidurį padaryti duobutę.
Mieles, cukrų bei alyvuogių aliejų sumaišyti ir supilti vandenį ir palikti šiek tiek pastovėti.
Tada pilti po truputį vandenį ant miltų, į tą duobutę, ir šakutės pagalba pradėti maišyti nuo šonų, vis pripilant daugiau vandens, kol galiausiai viskas susimaišo. Galiausiai viską gerai išminkyti rankomis (jei reikia, pridėti šiek tiek miltų ). Viską gerai minkyti apie 5 minutes, kol tešla pataps maloni, elastinga ir nelips nei prie rankų, nei prie stalo.
Tada tešlą dėti į didesnį indą, uždengti drėgnu rankšluosčiu bei šiltoje vietoje palikti pakilt 1 val laiko.

Pakilusią tešlą perminkyti ir iškočioti arba rankomis išformuoti picos padą, kloti jį į skardą, patepti alyvuogių aliejumi, pomidorų pasta ir dėti ant viršaus mėgiamus produktus.


Įdarui aš naudojau kiaulienos rukytą file, paprikas, svogūną, pievagrybius ir sūrį.

 Kepti 20-25 min. 180C temperatūroje.
  
  Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą