2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Traškūs vafliai

Atsimenam kiekvienas juos manau iš vaikystės, kai mama kepdavo... laižydavom tešlą, o vėliau kramsnodavom ir vaflius.

Reikės:

200 g natūralaus sviesto
puodelio (250 ml) cukraus
žiupsnelio vanilės
žiupsnelio cinamono
6 nedidelių kiaušinių (užteks ir 5 jei nėra maži)
1 puodelio miltų
a.š.  kepimo miltelių.

Patarimas: jei norite labai traškių vaflių, galite dar truputį (1-2 šaukštus) kukurūzų krakmolo įdėt, tik nepersistenkite su kiekiu. be to, atminkite, kad traškesnį vaflių bus truputį sudėtingiau susukti, net ir karštą.

Supjaustykite sviestą gabaliukais ir ištirpinkite. Pastoviai maišykite ir nekaitinkite ant karštos ugnies. Kai sviestas ištirps, perpilkite į indą, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinkite (palaukite apie 10 min.).Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir įmaišykite cinamono bei vanilės. Į sviesto bei kiaušinių masę įmuškite kiaušinius. Galite mušti ir maišyti po vieną, galite įmušti iškart visus ir tada išmaišyt. Kepimo milteliu sumaišyti su miltais ir viską subėrus į tešlą išmaišykite ją iki vientisumo.Įkaitinkite vaflinę. Šaukštu semkite tešlą ir pilkite per viduriuką. Nepilkite daug tešlos, kai uždengsite keptuvę dangčiu, tešla savaime išsilydys. Kepkite vaflį, kol apskrus, tada atsargiai peiliu nuimkite ir kaipmat susukite, kol dar karštas ir nesukietėjo. Padėkite į šoną. Ir taip toliau.

 Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą