2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Karamelinis pyragas

Reikės:

Traškus paviršėlis:

70 g sviesto
6 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
4 šaukšteliai vanilinio cukraus

Viską triname tarp pirštų kol gausis trupiniai. Juos dedame į šaldytuvą, kol pasigaminsime pagrindinę tešlą.

Pagrindinė tešla:

375 g Rududu
4 dideli kiaušiniai
2 stiklinės miltų
100 g minkšto sviesto
2 šaukštelis vanilinio cukraus (arba pora lašų vanilės esencijos)
2 šaukštelis kepimo miltelių

Rududu išsukame su sviestu ir tryniais (kombainu ar mikseriu su peiliu). Sudedame miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi ar vanilės esencija. Išplakame baltymus ir įmaišome į tešlą per du kartus.
Į kepimo formą pilame tešlą, ant jos užbarstome trupinius ir kepame apie 30-35 min. 180 laipsnių orkaitėje.


Skanaus!


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą