2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Želė tortas

Labai gaivus ir skanus tortukas :)

Reikės:
2 pokeliai Selga sausainių
100g sviesto
500g jogurto
200g varškės
3 šaukštai želatinos
2 pokeliai želė (naudojau braškinę ir apelsininę, šiaip įdarui užtenka vieno pakelio želė, bet aš norėjau, kad būtų spalvų, tai dėjau abiejų rušių po pusę želė kiekio)

Pirmiausia pasiruošiame želė, nes reikės, kad ji sustingtų, viską dariau pagal instrukciją ant pokelio. Tada pasidarome pagrindą - sutrupinam abu pokelius selga sausainių ir sumaišom juos su 100 g ištirpinto sviesto. Įdedam į formą(aš naudojau su nuimamais kraštais torto formą, nes taip lengviau) ir porai valandų į šaldytuvą, kad sustingtų pagrindas.
Kai jau želė sustingusi, ruošiame vidurinį sluoksnį. Jogurtą(geriausia būtų, kad jis valanda laiko jau būtų pastovėjęs kambario temperatūroj) sumaišom su varške, ir su supjaustytais želė gabaliukais. 3 šaukštus želatinos užpilam šaltu virintu vandeniu šiek tiek, kad apsemtų ir palaikom apie 10 min , kad išbrinktų, tada dar 20sekundžių pašildom mikrobangej, bet svarbiausia, kad neužvirtų, o kad ištirptų želatina, tada atvėsiname ir supilam į jogurto masę, išmaišom ir supilam ant sausainių masės, ir vėl į šaldytuvą, kad apstingtų. Tada jau eina trečiasis sluoksnis - puošimas, čia jau reikia įjungti savo fantaziją,  ir puošti galima kaip tik norit, kokiais tik norit vaisiais, ar tiesiog vėl supjaustyti želė ir sudėti(renkantis šį variantą želė reikės daugiau, nei 2 pokelių ir aišku nepamiršti ją pasiruošti ankščiau, kad spėtų sustingti).
Aš puošimui naudojau vynuoges, kurias užpyliau pasiruoštu likusiu apelsininės pusė pakelio želė, aišku želė irgi geriausia būtų pasiruošti prieš kokią valandą, prieš pilant ją ant vaisių, nes ji turi atvėsti,  aš ją pasiruošiau, kai dariau vidurinį sluoksnį, o kol vidurinis sluoksnis šąlo - želė atvėso.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą