2012 m. balandžio 15 d., sekmadienis

Pica

Man picai yra labai svarbus padas, mėgstu kada jis būna purus, storas..šis receptas būtent toks :)

Reikės:
padui:

1 puodelis (250 ml) pieno
190 g margarino
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
10 g sausų mielių
apie 550 g miltų


įdarui: (variacijos įvairios, šį kart dariau tokį)430 g vištos krūtinėlės
300 g pievagrybių
270 g fermentinio sūrio
pomidorų padažo


3 pomidorai
3 dideli arba 4 maži svogūnai
mėgstami prieskoniai


Ruošiame tešlą:
Pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinkite puode, kol ištirps margarinas. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis. Į mišinį įmaišykite pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per minkšta, pridėkite dar šiek tiek miltų. Paruoštą masę uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltai apie 40 minučių, kol pakils.

Įdaras:
Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjastykite žiedais, pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Vištieną įtrinkite prieskoniais (druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais) ir pakepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus. Paruoštą tešlą iškočiokite pagal turimą kepimo formą.
Ant tešlos tolygiai paskleiskite pomidorų padažą, pabarstykit picos prieskoniais, paskirstykite tolygiai sutarkuotą fermentinį sūrį. Ant viršaus išdėliokite pakepintus vištienos gabalėlius, svogūnų žiedus, pievagrybių riekeles, išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pabarstykite žiupsneliu druskos, pipirų, raudonėliais. Galiausiai ant viršaus aš dar užbarstau fermentinio sūrio.
Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus, o tešla bus iškepusi.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą