2012 m. birželio 26 d., antradienis

Saldusis kalnas su medumi

Galima sakyti, kad tai skruzdėlyno brolis :) traškus, saldus ir skanus, tikrai patiks kiekvienam smaližiui :)

Reikės:

5 kiaušiniai
350g medaus
300g aliejaus
250g cukraus
4 stiklinės kvietinių miltų 
0.5 šaukštelio druskos
 Iš kiaušinių, miltų, pieno, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti panaši į koldūnų tešlą pagal minkštumą. Palikti 1 val. uždengus šiek tiek drėgnu rankšluosčiu.
Tešlą iškočioti į 1 cm storio gabalą ir supjaustyti į labai mažus kubelius.
Į įkaitintą aliejų nedidelėmis porcijomis dedame tešlos gabaliukus ir kepame, kol taps gražios auksinės spalvos. Iškeptus sudedame į gilų indą.
Iš 250 g cukraus ir medaus ruošiame sirupą. Ant vidutinės ugnies kaitiname medų, palaipsniui beriame cukrų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps.
Karštą sirupą pilame į indą su tešlos gabaliukais ir gerai, bet atsargiai sumaišome. Tada iš gautos masės rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu, ant plokščios lėkštės lipdome saldžiąją piramidę. 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą