2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Prancūziškas varškės pyragas

Gaminau jį jau ne kartą, gana paprastas, bet labai skanus pyragas :)

Reikės:

Tešlai
200g. sviesto
0.5 stikl. cukraus
1 pak.vanilinio cukraus
2 stikl. miltų.
Įdarui
0.5 kg varškės
3 - 4 kiaušiniai
0.5 stikl cukraus

Tešla: sviestą sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir miltais. Gaunasi tokia biri masė iš miltų ir juose išsivoliojusių sviesto gabaliukų.
Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.
Kepimo indą patepame sviestu, suberiame pusę miltų-sviesto-cukraus mišinio, išlyginame, ant jo užpilame varškę, o ant viršaus vėl miltų-sviesto-cukraus mišinį.
Kepame 200C karštumo orkaitėje apie valandą.
Kepimui naudojau torto formą, kurios kraštai nusiima, tai labai patogu buvo pjaustyti, nes iš gilaus indo gali būti sunkiau iškelti.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą