2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Kukuliai(cepelinai) su varškės įdaru

Reikės:

1 kg. virtų miltingų bulvių
4 – 5 šaukštų bulvių krakmolo
2 kiaušinių
druskos

Įdarui:

200 g. pusriebės varškės
1 kiaušinio
druskos

Virtas bulves nulupame, sumalame arba sutriname kaip bulvių košę,  įmušame kiaušinius, sudedame krakmolą, įberiame druskos ir viską sumaišome.
Į varškę įmušame kiaušinį, įberiame druskos. Viską sumaišome.
Iš bulvių masės darome paplotėlius (jei šiek tiek kimba prie rankų – sušlapinkite rankas), į vidurį dedame varškės įdaro ir formuojame kukulius(cepelinus). Dedame ant krakmolu pabarstytos lentelės, nes kitaip prilips prie paviršiaus.
Sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, laukiame kol išplauks į paviršių, paverdame dar 10 - 15min.(priklauso ir nuo dydžio)
Patiekiame su pakepintais svogūnais ir šonine ir/arba grietine.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą