Pagal šį receptą gaminu ir virtų bulvių cepelinus, bet šį kart nutariau kitaip formuoti, todėl gavosi kukuliai :)
Reikės:
1 kg. virtų miltingų bulvių
4 – 5 šaukštų bulvių krakmolo
2 kiaušinių
druskos
200 g. pusriebės varškės
1 kiaušinio
druskos
Virtas bulves nulupame, sumalame arba sutriname kaip bulvių košę, įmušame kiaušinius, sudedame krakmolą, įberiame druskos ir viską sumaišome.
Į varškę įmušame kiaušinį, įberiame druskos. Viską sumaišome.
Iš bulvių masės darome paplotėlius (jei šiek tiek kimba prie rankų – sušlapinkite rankas), į vidurį dedame varškės įdaro ir formuojame kukulius(cepelinus). Dedame ant krakmolu pabarstytos lentelės, nes kitaip prilips prie paviršiaus.
Sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, laukiame kol išplauks į paviršių, paverdame dar 10 - 15min.(priklauso ir nuo dydžio)
Patiekiame su pakepintais svogūnais ir šonine ir/arba grietine.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą