2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Žemaičių blynai

Mano mėgstamiausias receptas :)

Reikės:

15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo

Įdarui :

300gr. faršo (galima naudoti ir vištieną)
svogūnas

Padažui :

150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako

Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą, gerai išminkyti  tešlą. Faršą pakepinti su svogūnu. Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.

Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus  ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Skanaus!



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą