2011 m. liepos 1 d., penktadienis

Čeburėkai

Reikės:

Įdaras:
500 g kiaulienos faršo
2 ropiniai svogūnai
 žiupsnelis druskos
maltų juodųjų pipirų
maltų kvapiųjų pipirų.


Tešla :
750 g kvietinių miltų
40 g šviežių mielių
600 ml pieno
5 g cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui




Paruošimas
 Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu. Į faršą  įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla. Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių. Į dubenį suberkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų. Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite norimo cm skersmens skritulius. Ant tešlos skritulių tolygiai tepkite paruoštą mėsos įdarą, palikdami kelis cm kraštus. Skritulius perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čeburekų pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą