Dievinu žiedinius kopūstus, galėčiau juos valgyti ir valgyti, tik vis kažko naujo nesugalvoju, o štai radus interneto platybėse nematyta patiekalą su jais, baisiai norėjosi išbandyti, ir nenusivyliau, gaminau ne kartą, o ir improvazavimui dar vietos yra :) kitą karta dar dėčiau per vidurį keptus vištienos gabalėlius :)
Reikės:
800 g žiedinių kopūstų
30 g sviesto
100 g Parmezano sūrio
2 valg. šaukštų miltų
120 ml pieno
120 ml grietinėlės
3-4 valg. šaukštų krienų
0,5 arb. šaukštelio malto muskato riešuto
druskos
Nuplautus, žiedinius kopūstus išskaidome didesniais žiedynais. Į puodą įpilame vandens, užviriname, sudedame žiedinius kopūstus ir paverdame 10-12 min. Išgriebiame, nuvarviname vandenį. Pieną sumaišome su grietinėle. Sviestą ištirpiname, pastoviai maišant suberiame miltus ir pakaitiname pora minučių. Nuolat maišant, palaipsniui supilame pieno-grietinėlės mišinį. Labai svarbu maišyti, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Padažą užviriname ir ant silpnos ugnies dar pakaitiname 4 min. Suberiame muskato riešutą, druską, pipirus, sudedame krienus, gerai išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame žiedinius kopūstus ir užpilame padažu. Padažas turi pilnai apsemti žiedinius kopūstus. Užbarstome sutarkuotu parmezano sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą