2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Braškių tortas

Šiam tortui apibūdinti tinka vienas žodis - gaivumaaaaaa :)

Reikės:

Pagrindui:300 gr. avižinių sausainių
100 gr. sviesto
100 gr. lazdyno riešutų

Įdarui: 


450 gr. jogurto
190 gr. mascarpone sūrio
80 gr. kondensuoto pieno
180 gr. varškės
100 ml. cukraus pudros
30 gr. želatinos
100 ml. vandens

Papuošimui:

500 gr. braškių
pakelis želė

Sausainius sumalti mėsmale, riešutus taip pat ir sumaišyti su minkštu sviestu. 26cm. kepimo formą iškloti sausainiu mase ir dėti kepti į 180 C orkaitę 10-15 min.
Jogurtą, mascarpone, varškę, kondensuotą pieną viską išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Ištirpinti želatiną vandenyje ir plona srovele įmaišyti į paruoštą masę.Užpilti ant paruošto sausainių pado ir dėti į šaldytuvą 2-3 val. Išėmus papuošti, užpilti želė ir vėl statyti į šaldytuvą 2-3 val.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą