2011 m. lapkričio 1 d., antradienis

Spurgytės centukai

Minkštutės, ir labai mėgstamos smaližių :)

Reikės:

Varške - 200 g
Cukrus - 200 g
Vanilinis cukrus - 50 g
Kiaušiniai - 3 vnt.
Grietinė (30% riebumo) - 300 g
Soda - 12 g
Actas - 1 arbat. šaukštel.
Kvietiniai miltai - 1 kg
Aliejus (kepimui) - 0.5 l
Cukraus pudra (apibarstymui) - 20 g


Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite grietinę ir išmaišykite. Išplakite kiaušinius, pilkite juos į varškės ir grietinės masę ir gerai viską išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į skystą masę berkite miltus ir maišykite. Sodą užpilkite actu, kad suputotų, ir pilkite į tešlą. Tešlą minkykite, kol taps vientisa. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 5 mm blyną. Stikline ar kulinariniu žiedu išpjaukite 6 skersmens skritulius, jų viduje padarykite 2 skersmens skylutes. Meskite tešlos žiedelius į gerai įkaitintą aliejų ir kepkite, kol apskrus abi pusės. Išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Spurgytes apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą